Έκτακτο: 2 μικρά Αμερικανικά Περιπολικά Σκάφη μαζί με το πλήρωμά τους κρατούνται από το Ιράν

635882122174841967-151102-N-CJ186-300 (1)

RCB 805 του 5ου στόλου σε περιπολία στα ανοικτά του Περσικού Κόλπου

Σε ανακοίνωση που έκανε το Αμερικανικό Πεντάγωνο πριν από λίγο αποκαλύφθηκε ότι έχασε επαφή με 2 μικρά σκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (USN) τα οποία περιπολούσαν στον Περσικό Κόλπο. Τα σκάφη με βάση μερικά δημοσιεύματα Αμερικανικών ειδησεογραφικών είναι τύπου Mark V, σκάφη που χρησιμοποιούνται για ειδικές επιχειρήσεις. Κατά πιθανότερη εκδοχη ο τύπος είναι Riverine Command Boat (RCB) 805, που χρησιμοποιείται ευρέως από εκστρατευτικές μονάδες των Πεζοναυτών USMC για την προστασία και περιπολία πέριξ του στόλου. Ο ακριβής τύπος των σκαφών δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τα σκάφη με τα οποία χάθηκε επαφή κρατούνται από το Ιράν το οποίο διαβεβαιώνει ότι τα πληρώματα αυτών και τα σκάφη τα ίδια θα επιστραφούν σύντομα και σε καλή κατάσταση. Τα σκάφη χάθηκαν κατά την πορεία τους από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου ανέφερε » Είμαστε σε επαφή με το Ιράν και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και σε ασφαλές μέρος. Μαζί με τα σκάφη θα επιστραφούν άμεσα».

Η κατάσταση στην Μ.Ανατολή ολό και εκπλήσει περισσότερο για το βαθμό δράσης και εμπλοκής χωρών της περιοχής και υπερδυνάμεων σε διαφορετικά στρατόπεδα…

 

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s