Απαντήσεις ΑΝΥΕΘΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα περί αναβάθμισης των Mirage 2000

12509429_1683391098607542_1768723502385035861_n

Αεροσκάφος Mirage 2000-5 έμφορτο με πυραύλους  BVR MICA EM και δίπλα σε πυραύλους cruise Storm Shadow (πηγή Giannis Zacharakis)

Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σχετικά με την επίσκεψή του στην Miltech Hellas S.A,   και τα δημοσιεύματα περί αναβαθμίσεως των Mirage 2000.

Η απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ:
«Σχετικά με δημοσίευμα συγκεκριμένης  ιστοσελίδας, το οποίο φέρει τον τίτλο «Πάμε για αναβάθμιση Mirage 2000; Απόφαση του ΑΑΣ και επίσκεψη Βίτσα φτιάχνουν σενάρια», με ημερομηνία και ώρα 15.01.2016 | 20:39, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μια λανθασμένη παραδοχή, συγχέοντας τις αρμοδιότητες του  Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου με αυτές τους Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το γεγονός της επίσκεψης του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Miltech Hellas S.A. στο Κορωπί, καμία σχέση δεν έχει με αποφάσεις του ΑΑΣ, άλλωστε η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τον Δεκέμβριο.

Συνεπώς, η εξαγωγή συμπερασμάτων και πολύ περισσότερο η κατασκευή σεναρίων στη βάση λανθασμένων παραδοχών, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ενημέρωση των αναγνωστών σας αλλά δημιουργεί και συγχύσεις και εγείρει ερωτηματικά».

To Αρχικό δημοσίευμα στο οποίο απάντησε ο ΑΝΥΕΘΑ ανήκει στο onalert.gr το οποίο αναφέρει:

«Ιδιαίτερα εξωστρεφής ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και με την ιδιωτική αμυντική βιομηχανία. Κι αυτό όπως έχουμε ξαναγράψει είναι θετικότατο. Οι εποχές που γραμματείς υπουργών απαντούσαν ότι “ο κ.υπουργός δεν συναντά επιχειρηματίες”,ελπίζουμε ότι αποτελούν οριστικά παρελθόν. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Miltech Hellas S.A. στο Κορωπί.
Στην διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης για τις παραγωγικές της δυνατότητες και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της . Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει σχέσεις με την γαλλική αμυντική βιομηχανία αναζωπύρωσε τα σενάρια για αναβάθμιση αριθμού αεροσκαφών Mirage 2000 της ΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr το θέμα εξετάστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου, όπου ελήφθη και σχετική απόφαση. Η οποία αναφέρει ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση. Το κόστος ,όπως τουλάχιστον υπολογίστηκε είναι “αλμυρό”.
Η επόμενη μεγάλη “εξοπλιστική μάχη” θα έχει να κάνει ακριβώς μ΄ αυτά τα θέματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμών. Γιατί και τα F-16 και τα Mirage 2000 πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Το πρόβλημα είναι ότι …ο κουμπαράς δεν έχει αρκετά χρήματα«.

Σχόλιο Defencegreece: Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που θα έπρεπε ο ΑΝΥΕΘΑ να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ένα δημοσίευμα για επικείμενη ή όχι αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage-2000. Εξάλλου ο Α/ΓΕΑ κ. Βαίτσης είχε προ καιρού αναφερθεί στο θέμα ότι» στόχος είναι να αναβαθμιστούν όχι μόνο τα F-16 αλλά και τα Mirage 2000″. Δεν καταλαβαίνουμε τα γρήγορα αντανακλαστικά για το θέμα αυτό. Κακό είναι ο Υπουργός ή ο Ανυεθα να συζητά για τέτοια θέματα με εκπροσώπους Ελληνικών Αμυντικών Εταιρείων?

Αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν δεκάδες σε Ελληνικούς Αμυντικούς ιστότοπους και άλλες φορές βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και άλλες φορές όχι. Αν είναι το Ελληνικό Πεντάγωνο να απαντά συνέχεια στο άρθρο κάθε ιστότοπου τότε μάλλον θα έπρεπε να προκυρήξει μέσω ΑΣΕΠ καμιά δεκαριά θέσεις για εκπροσώπους τύπου (πολιτικό προσωπικό). Θα κανε καλό και στην μείωση της ανεργίας.

Φταίει όμως αγαπητέ ΑΝΥΕΘΑ και η μη δημόσια ενημέρωση του Ελληνικού Πενταγώνου για καίρια ζητήματα. Από δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ πληροφορηθήκαμε για σειρά ζητημάτων όπως η πώληση πυραύλων Magic 2/ίσως και Super 530D (?), BMP-1 στην Αίγυπτο, εκσυγχρονισμό P-3B Orion (ανθυποβρυχιακός εξοπλισμός θα υπάρχει ή είναι κάποιο σούπερ κρατικό μυστικό?). Λεπτομέρειες για τα κόστη και τα έσοδα δυστηχώς δεν βγήκαν στη δημοσιότητα.

Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε έναν ανοικτό μηχανισμό ενημέρωσης λύνοντας όλα τα ζητήματα αλλά και τις υπόνοιες? Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διαύγειας είναι μια καλή αρχή.

3 thoughts on “Απαντήσεις ΑΝΥΕΘΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα περί αναβάθμισης των Mirage 2000

  1. Ἐγώ ἀπ᾿ὅτι κατάλαβα,μόνο σε ἐπιλογές-πατάτες ά λά Ρ-3Β ἔχει το «κράτος» συνέπεια και συνέχεια,ἤ σε ἀμαρτωλές συμβάσεις ὅπως των ὑποβρυχίων.
    Και ἄν γίνει κάποια σωστή ἐπιλογή,δέν θα εἶναι ἀπό ὁρθολογισμό,ἀλλά ἀπό καραμπόλα.

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s