Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον – Για να μη λέμε ότι δεν γνωρίζαμε…

SKAL-2-620x450

Οι προβληματισμοί του Σάββα καλό είναι να μελετηθούν ασχέτως αν είναι δυστοπικοί. Αποτελούν καμπανάκι έγκαιρης προειδοποίησης

Διαβάσαμε στο pontos-news.gr ένα πολύ ωραίο άρθρο με το οποίο θα θέλαμε να μοιραστούμε με τους φίλους του Defencegreece. Το άρθρο αναλύει τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τα προσεχή χρόνια και δίνει το στίγμα όσον αφορά την έλλειψη (απουσία θα μπορούσε να αναφέρει κανείς) μακροχρόνιας Ελληνικής Στρατηγικής. Οι κίνδυνοι αυτοί είναι άμεσοι και περιλαμβάνουν ακόμη και αυτονόμηση τμημάτων του Ελληνικού Κράτους (!)

Δείτε την συνέχεια:

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης,

Όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή, οι μεγάλες δυνάμεις και οι σοβαρές χώρες σχεδιάζουν για τα επόμενα 25, 50 και 100 χρόνια. Και με βάση το σχεδιασμό αυτόν, χαράσσεται η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όλους τους τομείς, από την ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό μέχρι την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική!

Μια που η Ελλάδα δεν έχει δικό της εθνικό σχεδιασμό για τις επόμενες δεκαετίες, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο σχεδιασμό που έχουν άλλες χώρες και παράγοντες για την περιοχή στην οποία τυχαίνει να βρίσκονται η Κύπρος και η Ελλάδα.

Καταρχάς είναι πολύ χρήσιμο και διδακτικό να δούμε την πορεία των εξελίξεων τα τελευταία 50 χρόνια, για να βγάλουμε συμπεράσματα για το σχεδιασμό που υπήρχε και εφαρμόστηκε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αυτά τα 50 χρόνια χάθηκε η μισή Κύπρος, η Ελλάδα έχασε τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου που είχε μέχρι το 1974 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στην ουσία έχασε το αναφαίρετο δικαίωμά της να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα των διεκδικήσεων στην Τουρκία στο σύνολο του Αιγαίου.

Αυτά τα 50 χρόνια οι Πομάκοι, που μέχρι το 1970 μιλούσαν μόνο πομακικά και ελληνικά, είχαν ελάχιστους μικτούς γάμους με τουρκογενείς μουσουλμάνους της Θράκης, έχουν αρχίσει να μιλούν τουρκικά και να διεκδικούν τη διδασκαλία της τουρκικής ακόμα και στα νηπιαγωγεία. Για την παράνομη παρακρατική δράση των πρακτόρων του τουρκικού κράτους στα σπλάχνα της μουσουλμανικής μειονότητας, υπό την καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, που παραβιάζει τη συνθήκη της Βιέννης σχεδόν κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να γράψουμε και να πούμε τίποτα. Είναι πράγματα που τα ξέρουν ακόμα και οι… πέτρες, εκτός από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους επικεφαλής του ΥΠΕΞ.

Αυτά τα 50 χρόνια αποκτήσαμε στα βόρεια σύνορά μας ένα νεόκοπο λαθροέθνος και ένα λαθρόβιο κράτος, το οποίο με έναν περίεργο τρόπο, χωρίς να έχει ρίζες και την ιστορική αλήθεια με το μέρος του, κατόρθωσε να καθιερωθεί διεθνώς με ένα όνομα που ακόμα και οι πέτρες, πάλι, ξέρουν ότι δεν του ανήκει!

Όλα αυτά –και στην περίπτωση της Κύπρου και στην περίπτωση του Αιγαίου και στην περίπτωση της Θράκης αλλά και του λαθροέθνους-λαθροκράτους– είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του αμερικανικού και του εβραϊκού παράγοντα. Όλα.

Να δούμε τώρα τι σχεδιάζεται και τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες δεκαετίες!

Θάνατο της Κυπριακής Δημοκρατίας και «λύση» του Κυπριακού, με στόχο το νησί να μετατραπεί σε πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών, με τους κατοίκους του να αποκτούν σταδιακά και σε βάθος ενιαία κυπριακή συνείδηση, αποκόπτοντας τους δεσμούς με την Ελλάδα και την Τουρκία. Με άλλα λόγια, Κύπριους χωρίς ελληνικό εθνικό φρόνημα και συνείδηση.

Εν τω μεταξύ, όσο θα γίνονται αυτά στην Κύπρο, στο Αιγαίο θα ολοκληρώνεται σταδιακά η λεγόμενη συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση, ενώ στην Κρήτη διάφοροι «επιστήμονες» θα ανακοινώνουν στοιχεία για την καταγωγή των Κρητών από μη ελληνικά φύλλα, για να αρχίσει σταδιακά να «χτίζεται» κρητική εθνική συνείδηση, ενώ ταυτοχρόνως κάποιοι θα χαϊδεύουν τα αυτιά των κατοίκων του νησιού να επιλέξουν την αυτονομία για να απαλλαγούν από το υπέρογκο εξωτερικό χρέος της Ελλάδας και την υπερφορολόγηση, και να απολαύσουν μόνοι τους τα πλούτη της Κρήτης!

Όσο για το λαθροέθνος-λαθροκράτος, σταδιακά, με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα, θα αποκτήσει διαβατήριο με συναίνεση ελληνικών κυβερνήσεων, για να αρχίσει να μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη σε μια «ανοικτή» πόλη –άλλωστε αυτό το προπαγανδίζει ο κ. Μπουτάρης, ελπίζουμε να μην ξέρει τι ακριβώς κάνει–, η οποία θα ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Έλληνες.

Όλο αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί καλύτερα αν χτυπηθεί ο ελληνικός πατριωτισμός, μέσα από την εθνοαποδομητική δράση τύπων σαν τον Φίλη, τη Ρεπούση, τον Λιάκο, τη Δραγώνα, τη Διαμαντοπούλου, τη Μαριέττα Γιαννάκου, τον Νίκο Γεωργιάδη και άλλων «κολλητών» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα της παιδείας, της Ορθοδοξίας, της οικογένειας κτλ.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η λαθρομετανάστευση, με την οποία θα επιτευχθεί θανάσιμο χτύπημα στον ελληνικό πατριωτισμό, γιατί εδώ που τα λέμε, αν μπει ο δάσκαλος σε μια τάξη με 50% μουσουλμάνους, τι θα μπορούσε να τους πει για τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τον ελληνικό πατριωτισμό!

Το έργο δεν τελείωσε, τώρα αρχίζει…

Ελπίζουμε στην εθνική αφύπνιση των Ελλήνων, για να μην βρεθούμε να παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας  αμέριμνοι το θάνατο του ελληνικού έθνους…

Πηγή άρθρου  pontos-news.gr

2 thoughts on “Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον – Για να μη λέμε ότι δεν γνωρίζαμε…

 1. http://cosmoidioglossia.blogspot.ch/2016/01/blog-post_19.html

  Η θεωρία του «εκσυγχρονισμού» (modernization theory), στην αρχική της μορφή, θεωρεί πως υπάρχουν «κουλτούρες» που δεν ενισχύουν την «μοντέρνα» σκέψη. Οι θεσμοί χρειάζονται ένα υπόβαθρο συγκεκριμένης «κουλτούρας» προκειμένου να εσωτερικευθούν, να στηριχθούν και να λειτουργήσουν, άρα πρέπει να αφανίσουμε την αυτόχθονη «κουλτούρα» (δηλαδή πολιτιστικός πόλεμος) η οποία αποτελεί ντε φάκτο παράγοντα καθυστέρησης, καθώς μια είναι η «παγκόσμια μοντέρνα κουλτούρα» (εδώ εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της διανοητικής ασθένειας του ευρωκεντρισμού και της ταύτισης «εκσυγχρονισμού» και «εκδυτικισμού») την οποία «παγκόσμια μοντέρνα κουλτούρα» θα πρέπει να μεταφυτεύσουμε προκειμένου πάνω της να στηριχθούν οι -αντικειμενικά λειτουργικοί- θεσμοί.

  Αυτό είναι όλο και όλο -στον πυρήνα του- το παραμύθι των αυτοαποκαλούμενων «εκσυγχρονιστών» (γιατί περί παραμυθιού πρόκειται).

  Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και δύο αιώνες προσπαθούν «να γίνει η Ελλάδα δυτική ή ευρωπαϊκή χώρα» (οι όροι «Δύση» και «Ευρώπη» είναι πάντα αόριστοι και προσαρμόζονται κατά περίπτωση – μέχρι πριν τον Β’ Π.Π εννοούσαν να γίνει η Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο ή Γαλλία). Δεν είναι τυχαία τα δάκρυα και οι οδυρμοί γιατί «δεν περάσαμε διαφωτισμό» (η θεωρία ενσωματώνει ουσιαστικά πολιτιστικό ιμπεριαλισμό/αποικιοκρατία). Και πάνω από όλα, δεν είναι τυχαίο το μίσος και η απέχθεια που νιώθουν για τον καθυστερημένο -μη αρκούντως «Ευρωπαίο» πρόσφατα- Έλληνα. Η δογματική ιδεοληπτική τους πίστη στην άποψη αυτή (γιατί την θεωρία μπορεί να μην τη γνωρίζουν), τους οδηγεί σε ανορθολογικές ερμηνείες, όπως ο ρατσισμός (όλες τους οι πολεμικές-κριτικές αποτελούν κεκαλυμμένες ρατσιστικές απόψεις έναντι του καθυστερημένου «ντόπιου» ο οποίος αρνείται να «εκπολιτιστεί»).

  Το ζήτημα είναι πως οι άνθρωποι έχουν άδικο. Το δόγμα τους, το οποίο προασπίζουν με φανατισμό, είναι λανθασμένο (ούτε η Ιαπωνία -η πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα- «εκσυγχρονίστηκε» με αυτόν τον τρόπο, ούτε τα πολιτειακά πρότυπα και οι θεσμοί των δυτικο/βορειοευρωπαϊκών χωρών είναι ομοιόμορφα, ούτε η Ελβετία αποτελεί προϊόν αντιγραφής της Γαλλίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου). Οι αυτοαποκαλούμενοι «εκσυγχρονιστές», στην Ελλάδα, συνδυάζουν ένα θανατηφόρο μείγμα, πολιτιστικού γενιτσαρισμού, μεταπρατισμού και επαρχιωτισμού (το οποίο καλύπτεται κάτω από τόνους «οικονομισμού», ευρωκεντρισμού και «επιστημονισμού»). Ένας από τους λόγους που έχουν μανία με τη μεταφύτευση ετερόχθονων και εξωχώριων θεσμών, δομών και ταυτοτήτων είναι πως οι ίδιοι είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν δομές, θεσμούς και ταυτότητες. Έχουν μάθει να αντιγράφουν, να παπαγαλίζουν και να αναμασούν.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Πολυ σωστά μόνο που το σχέδιο προσπάθειας αφανισμού του Ελληνισμού ταυτίζεται με την προσπάθεια αφανισμου του Χριστιανισμού διότι ο σωστός Χριστιανισμός ειναι ταυτόσημος με τον σωστο Ελληνισμό. Αυτη η προσπάθεια εχει ξεκινησει απο αρχαιωτατων χρόνων δυναμεις του σκοτους εναντια στις δυνάμεις του αληθινού φωτός του Ιησου Χριστού που όντως εν γενους Ελλήνων σε χωρα Ιουδαίων εκ γεννήσεως της Ελληνιδος Αει Παρθένου Μαρίας. Οτι ειπε ο Κίσινγκερ το εφαρμοζουν οχι μόνο πρόσφατα αλλα ανα τους αιωνες εφοσον ανηκει σε σχεδιο σατανικο. Έλληνες υπάρχουν πολλοί μονο κατα ονομα αλλα οχι στην Πράξη. Προσπάθεια αφανισμού επι Τουρκοκρατίας που εφεραν πληθυσμούς απο τα βαθη της Κίνας (ουγκουρους) για να ελεγχουν την Ελλάς. Ενα ατομο μου ειπε πρόσφατα. Τι νομίζεις μετα την τουρκοκρστια ρφυγαν ολοι οι Τούρκοι ; Οχι αρκετοι γινανε αφέντες στο καινουργιο καθεστώς! Για τον ιδιο λογο εφτιαξαν το ψευτοκρατιδιο. Για τον ιδιο λόγο καταστρεφουν τον Ελληνισμό της Κύπρου χρησιμοποιώντας τους εκάστοτε «κυβερνώντες». Ο ιδιος ο Μακάριος πηγε στα Ηνωμενα Έθνη κατήγγειλε την Ένωση με την Ελλάδα και νομιμοποίησε την Τουρκικη εισβολή για την θεσουλα του αλλά για το οτι η Βρετανικη μπότα ακομη κατέχει παρανομα εδάφια στο νησί ουτε συζητηση. Οταν πήγα στην Κρήτη «ελληνοκυπριος» μετα απο ρακί, που το έσκασε απο την Κύπρο μου ειπε οτι χάρηκε με την Τουρκικη εισβολή διότι οι εθνικοί θα τον εστηναν στον τοίχο και ελεγε οτι και η Κρήτη πρεπει να γινει «ανεξάρτητη» οπως και η Κύπρος. Η συζητηση με αυτο το άτομο και ορισμενα αλλα ειχε ως περίπου ως εξής. Ρώτησα. Τι γλώσσα μιλάς(τε); Ελληνικα η απάντηση. Τι εθιμα κρατάς; Ελληνικά η απάντηση. Και γιατι ορισμένοι Κυπριοι δεν θελουν την ενωση; Περνάνε καλύτερα με την Βρετανικη λιρα. Είσαι Χριστιανος Ορθόδοξος; Ναι βαπτιστικα έτσι αλλα δεν τα πολύ πιστεύω. Παντρεύτηκε στην Κρητη εκανε παιδάκια πέρασε το μυνημα παγκοσμιοποίησης σε άλλους και πανε στην «στοά». Και γιατί παιδια εκει και οχι στην εκκλησία; Μα κανουν καλα οι «αλλοι» εχουν χρηματα βοηθάνε κτλ. Ενω η «εκκλησία» «δεν βοηθάει»
  Την Εκκλησία εσυ ποτε την βοήθησες προσωπικα ..Σιωπη…ιχθύος .Τελευταία ερωτηση. Η επιχείρηση που έχεις, παει καλά; Όχι η απαντηση. Δηλαδή θα σε βοηθησουν οι «αλλοι» δηλαδη χρειάζεται τωρα να δουλεύει και η γυναίκα σου να τα βγαλετε περα σωστά ; Σιγή ιχθυος. Αλλο παράδειγμα. «Ελληνας» εξωτερικού «ελα μωρε τωρα η Ελλάδα μια μικρη π***τσα τι τα θελει τοσα νησιά! » Αλλο παράδειγμα. Άλλος «Ελληνας» » ε.. ας τεμαχισουν την Τουρκία να τεμαχησουν την Ελλάδα να γινουν αλλα κρατίδια οπως η Αρχαία Ιονια κτλ κτλ όπως στην Αρχαία Ελλάδα καλα δεν θα ηταν;» Εφριξα. Ο Μεγας Αλέξανδρος αφησε αυτοκρατορία και αμέσως την διαμελησαν σε τέσσερα τεμάχια οι «Στρατηγοι». Ποια θα ηταν η ροη της ιστορίας χωρίς τον διαμελισμό; Άλλο παράδειγμα «το Αιγαιον ανηκει στα ψάρια » και τρεχουν τα νεαρα παιδιά να υπερασπιστουν τα ψαρια αλλα για τους συνανθρωπους του Έλληνες δεν καιγεται καρφακι. Άλλο παράδειγμα. Εμφυλιος πόλεμος. Αλλο παράδειγμα. «Στην Σμυρνη εγινε συνωστισμός». Αλλο παραδειγμα. «Δεν χρειαζονται τα αρχαια Ελληνικά αντε μόνο σε φιλολόγους και αυτο εαν εξειδικεύονται! Αρα το πρόβλημα φίλτατοι ειναι μεγάλο εχει επελθει διάβρωση μεγάλη στο Ελληνικό Έθνος που αποτελείται απο Έλληνες Αθηναίους Μακεδόνες Κρητικους Λακεδαιμονιους Πομακους, κ.οκ.Αλλα το έθνος υπαρχει ανα την υφήλιο οσο και να προσπαθούν θα επιβιώσουμε. Καποτε θα ξυπνησουν οι Έλληνες και δεν θα ψηφίζουν πλεον αυτούς που τους καταστρέφουν.

  Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s