ΛΕΦΕΔ: «Όσοι ζωντανοί»

12510505_996242390436833_6130770664889216702_n

Φωτογραφία από εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΛΕΦΕΔ. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός καθώς και βαλλιστικά κράνη είναι από χρήματα του καθενός μέλου της ΛΕΦΕΔ δείχνοντας το μεράκι αλλά και το πάθος τους για το αντικείμενο

Πασχίζοντας πάντα για το καλύτερο ,το ουσιαστικό,το πραγματικό.

Στα πλαίσια τις συνεχούς προσπάθειας για εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν πραγματικές συνθήκες και με βάση το τι θα διαταχθούμε να εκτελέσουμε αν ποτέ χρειαστεί η λέσχη ταξίδεψε το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου σε περιοχή του νομού Έβρου πολύ κοντά στο ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με την γείτονα χώρα.

Μετά την άφιξη μας ΠΦ Σαββάτου και την εγκατάσταση μας στην περιοχή ξεκίνησε η εκπαίδευση που είχε ως αντικείμενο την ομάδα ΠΖ στην φάση της επίθεσης εναντίον οργανωμένης αμυντικά τοποθεσίας με συνεχείς και έντονες προσπάθειες ,αφού οι ασκούμενοι καταλάμβαναν το ύψωμα τάσονταν αμυντικά εναλάξ έτσι ώστε από την θέση του ΄΄εχθρού΄΄ πλέον να δουν τις κινήσεις ,τα λάθη και τις παραλήψεις των συναδέλφων τους που εκτελούσαν την επιτεθετική ενέργεια.Στην συνέχεια εκτέλεσαν το ίδιο σε μεγαλύτερη κλίμακα ,ως δρια και καπόπιν ως λόχος ΠΖ .

Μετά από σύντομη ανάπαυση ακολούθησε εκπαίδευση στην οργάνωση μάχης στον αμυντικό αγώνα ως ομάδα και ως δρια ΠΖ αναλύθηκαν και εκτελέστηκαν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε μια τέτοια αποστολή και οι άνδρες εγκαταστάθηκαν αμυντικά στον τομέα που τους είχε οριστεί.

Σε μια ώρα περίπου δώθηκε διαταγή για απαγκίστρωση υπό την πίεση του εχθρού και εκτελέστηκε όπως είχε σχεδιαστεί από πριν.

Η αμυντικές ενέργειες καθώς και η απαγκίστρωση εκτελέστηκε αργότερα υπό απόλυτο σκοτάδι και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να καταννοήσουν πόσο δύσκολα γίνονται όλες οι ενέργειες όταν εκτελούνται σε συνθήκες σκότους.

Το πρωί της Κυριακής επισκεφθήκαμε ,σε συνεννοόηση με τον σχηματισμό της περιοχής, φυλάκιο της μεθορίου όπου μας έγινε ενημέρωση από τον αρχιφύλακα επικεφαλής.

 

Παρόντες 55 Αξιωματικοί ,Υπαξιωματικοί και Οπλίτες βρέθηκαν

εκεί που πρέπει,όπως πρέπει,για να το κάνουν σωστά κι όταν θα έχει μεγαλύτερη σημασία

»ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ»

Πηγή: lefed.gr

ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που από τον προσωπικό τους χρόνο και χρήμα σε καιρούς χαλεπούς συνεχίζουν να ασχολούνται και να εκπαιδεύονται με δικά τους μέσα. Γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση «θερμού» επεισοδίου με την γειτονική χώρα είναι από τους πρώτους που θα τρέξουνε αν αυτό χρειαστεί. Παλαιότερα επί εποχής Κωσταράκου υπήρχαν σκέψεις για πλήρη ένταξή τους στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΣ σε συχνή βάση σε χώρους και με όπλα και πυρομαχικά που θα παρέχονταν από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν προχώρησε καθώς επανεξετάζεται το καθεστώς της εφεδρείας στο σύνολό τους και αναζητούνται λύσεις ολικής ένταξης των εφέδρων (όχι μόνο των ατόμων που υπάρχουν στους κατα τόπους Συλλόγους) σε ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης επιπλέον ειδικοτήτων. Αναμένεται τον επόμενο καιρό ένα σχέδιο από το ΓΕΣ για πλήρη αναδιοργάνωση της θητείας αλλά και της εφεδρείας στον ΕΣ. Μένει να δούμε την τελική του μορφή

IMG_1977_800x448

55 άτομα με έναν στόχο, την εκπαίδευσή τους ώστε αν χρειαστεί η πατρίδα να είναι ετοιμοπόλεμοι

IMG_1990_800x600

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρατηρήστε το δέσιμο της παραλλαγής με το φυσικό περιβάλλον (Πηγή lefed.gr)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H συνεργασία αποτελεί στοιχείο κλειδί (Πηγή lefed.gr)

 

One thought on “ΛΕΦΕΔ: «Όσοι ζωντανοί»

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s