Απόφαση ΝΑΤΟ: Δύναμη 57 συμμαχικών πλοίων θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο

 

10399476_1028082050548459_2440978503566773602_n

Το ΝΑΤΟ φθάνει στο Αιγαίο για να αποτρέψει την δράση των κυκλωμάτων διακινητών και να επαναπροωθήσει τους διασωθέντες πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια

Σήμερα Πέπμτη 11 Φεβρουαρίου 2016 μια πολύ σημαντική απόφαση πάρθηκε για την χώρα μας αλλά και για την κρίση στην Συρία. Πρώτη φορά στα χρονικά της βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας, 57 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που ανήκουν στην μόνιμη ναυτική δύναμη SNGM-2 θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο Πέλαγος με σκοπό να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και την προστασία των Ευρωπαικών Συνόρων από την λαθραία εισέλευση τζιχαντιστών και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ήδη ο γ.γ. του ΝΑΤΟ,Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ήδη η απόφαση αυτή εκτελείται άμεσα καθώς παρακείμενα ΝΑΤΟικά πλοία φθάνουν στο Αιγαίο. Στην παρούσα φάση την διοίκηση αυτής της ναυτικής ομάδας την έχει το Γερμανικό Ναυτικό. Ήδη το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου FGS «Βόννη» βρίσκεται στο Αιγαίο το οποίο θα είναι και το κέντρο των επιχειρήσεων. Η αποστολή του ΝΑΤΟ έγινε μετά από κοινό αίτημα τόσο της Ελλάδος, της Γερμανίας όσο και της Τουρκίας για αποστολή παρακολούθησης.

Τελικά ικανοποιήθηκε το αίτημα της Ελληνικής πλευράς για περιορισμό των Τουρκικών πλοίων στα Τουρκικά παράλια, ενώ παράλληλα την διοίκηση της SNGM-2 θα αναλάβει Γερμανός Ναύαρχος και όχι Τούρκος όπως προορίζονταν.

Η Νατοική δύναμη » δεν θα αναλάβει να εμποδίσει τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες. Αυτή η αποστολή δεν είναι για να απωθήσει ή να τους εμποδίσει» , όπως ανέφερε ο Στολτενμπεργκ. Αντ’αυτου «Το ΝΑΤΟ θα συνδράμει με καίριες πληροφορίες και παρακολούθηση για να βοθήσει στην αντιμετώπιση των διακινητών προσφύγων και εγκληματικών δικτύων» .

Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι πρόσφυγες που θα περισυνελλέγονται από σκάφη της Συμμαχικής αυτής Δύναμης θα μεταφέρονται στα Τουρκικά παράλια όπου θα πρέπει να γίνεται η εξακρίβωση στοιχείων.

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν ότι » ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εντοπίζουν το ίχνος (συντεταγμένες του πλοίου των διακινητών) και άμεσα θα ειδοποιούν ή την τουρκική ακτοφυλακή ή την FRONTEX και το σκάφος θα επιστρέφει στην Τουρκία» .

Σε περίπτωση που περάσει τη μέση γραμμή και έλθει προς Ελλάδα τότε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα επιστρέφει τη βάρκα στο ΝΑΤΟϊκό πλοίο και αυτό στην Τουρκία.

Οι Υπουργοί των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν την ΝΑΤΟική προσπάθεια για την καταπολέμηση της ISIS. «Συμφωνήσαμε στην πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα ΝΑΤΟικά AWACS για να καλύψουν τα κενά των εθνικών ΑΣΕΠΕ των δύο χωρών». Αυτή η απόφαση θα ενισχύσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ » να μειώσει την ισχύ και να καταστρέψει την ISIS που είναι ο κοινός μας εχθρός» .

Την ίδια στιγμή θα ενισχυθούν οι δυνατότητες παρακολούθησης και Συλλογής πληροδφοριών στα Τουρκο-Συριακά Σύνορα. Ήδη σημαντικός αριθμός αμερικανικών AWACS και UAVs βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ.

Διασφαλίζονται ετσι τα Ελληνικά Δικαιώματα σε Έρευνα και Διάσωση καθώς τα Ελληνικά πλοία και αεροπορικά μέσα θα είναι υπεύθυνα για την περισυλλογή στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα και τα Τουρκικά στα αντίστοιχα.

Η Ελληνική πλευρά επίσης θα συνδράμει σταδιακά με 15-20 πλοία.

Στόχος του ΝΑΤΟ είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εμπορία ανθρώπων.

«Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο» .

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Η Επιτροπή ελπίζει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συμβάλει στη διάσωση ανθρώπων και θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους. Ανέφερε:

«Τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις τουρκικές ακτές από τα ελληνικά νησιά δεν πρέπει να είναι παράδεισος για τους διακινητές και τους δουλεμπόρους» και πρόσθεσε ότι η Frontex θα έχει συγκεκριμένη αποστολή συνεργασίας με την Νατοική Δύναμη SNGM-2 στο Αιγαίο.

Ευελπιστεί ότι η Frontex από την «πολύ πρωιμή» της μορφή που είναι σήμερα θα εξελιχθεί σε ευρωπαική συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

 

21 thoughts on “Απόφαση ΝΑΤΟ: Δύναμη 57 συμμαχικών πλοίων θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο

  1. Αυτό που θα γίνει είναι μια ενιαία αντιμετώπιση του θέματος. Δεν είναι μόνο η μεγάλη ενίσχυση με νέα πλοία αλλά ο συντονισμός και των δύο πλευρών κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Στο παιχνίδι μπαίνει τόσο η Frontex όσο και UAV σε ρόλο επιτήρησης (και AWACS στη Συρία)

    Μου αρέσει!

  2. Με ενα σμπάρο δύο τρυγόνια η τρία τρυγόνια η τέσσερα τρυγόνια; Με την συνεχή παρουσία των Νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων δημιουργείται έντεχνα ένας στολος επιτήρησεως των Ρωσικών στην περιοχη. Το Αιγαιον γκριζοποιειται περεταίρω εφοσον η Τουρκία υπο αυτην την κάλυψη δραστηριοποιειται «νομίμως» σε μέρη που δεν της ανήκουν (βλεπε notams ασκησεων και περισυλλογής έρευνα και διάσωση ενάντια στα Ελληνικά δικαιώματα). Ενεκα αδυναμίας και ισχύος η Ελλάς χανει κυριαρχικά δικαιώματα (βλεπε Μπενάκη ομιλούσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας). Τα κύματα περισυλλογής των προσφύγων μετεπειτα που θα καταλήγουν δηλαδη οι όσοι θεωρούνται ως νομίμως να καταληξουν στην Ευρώπη θα τους παίρνουν με αεροσκάφη στην Γερμανία η θα περνάνε και θα μενουν στα Ελληνικα «hot spots»

    Μου αρέσει!

  3. Θα πανε Τουρκία, έπειτα εξακρίβωση κτλ….Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης. Τώρα αυτοί που είναι ήδη μέσα στην Ελλάδα…δεν ξέρω. Αυτην την παρατήρηση παντως με τους Ρώσους περνάει από το μυαλό πολλών

    Μου αρέσει!

  4. »Το Αιγαιον γκριζοποιειται περεταίρω εφοσον η Τουρκία υπο αυτην την κάλυψη δραστηριοποιειται «νομίμως» σε μέρη που δεν της ανήκουν (βλεπε notams ασκησεων και περισυλλογής έρευνα και διάσωση ενάντια στα Ελληνικά δικαιώματα). Ενεκα αδυναμίας και ισχύος η Ελλάς χανει κυριαρχικά δικαιώματα (βλεπε Μπενάκη ομιλούσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας). »
    ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ?
    ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ

    Μου αρέσει!

  5. @ Defencegreece

    Εαν και εφοσον ειναι ετσι η κινηση ειναι εξυπνη κινηση του ΝΑΤΟ να εμποδιζει τα Ρωσικα πλοια βλεπουμε ποσο ευκολα εντεχνα γινεται σε πραξη.

    @ kostas kladianos

    Ψαξε και εσυ και οποιος βουλεται και δες…γαρ οστις δεν εχει βουληση ΔΕΝ θελει να βλεπει ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ

    ‘ τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ’

    Και πιο λιανα. Φιλαρακο αλλου οι εξυπναδες. Λαικισμος ειναι οταν η Ελλας δεν εχει κυριρχικα δικαιωματα στον ιδιο της τον χωρο επικρατειας; Αν υπηρξε ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΛΙΑ προ πολλου που εχει καθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κανει η ΕΛΛΑΣ τελειωνοντας ολες τις σαχλαμαρες που υφιστανται σημερον.

    Μου αρέσει!

  6. Δεν θελω να παω τη συζητηση πολιτικα, αλλα θελοντας και μη εκει πηγαινει.
    Θα πλεουν τα πλοια εκει που λενε;
    Ποσο χρονικο διαστημα «θα τους εχουμε στο κεφαλι μας»;
    Θα βγουν ωφελημενοι οι τουρκοι απο ολο αυτο;
    Τελικα, εμεις σαν χωρα μπορουμε να διαφυλλαξουμε τα θαλασσια συνορα μας; Ναι ή οχι; (Ναι κ.Τσιπρα, υπαρχουν θαλασσια συνορα και τα γνωριζουμε)!
    Προσωπικα θεωρω απαραδεκτη τη συμφωνια του Καμμενου με τον Στολτενμπεργκ!

    Μου αρέσει!

  7. «Σε περίπτωση που περάσει τη μέση γραμμή και έλθει προς Ελλάδα τότε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα επιστρέφει τη βάρκα στο ΝΑΤΟϊκό πλοίο και αυτό στην Τουρκία.»
    Αὐτό,πολύ θέλω να το δῶ.
    Και ὁ ἐκπρόσωπος της ἐπιτροπῆς Μαργαρίτης Σχοινάς «Ευελπιστεί ότι η Frontex από την «πολύ πρωιμή» της μορφή που είναι σήμερα θα εξελιχθεί σε ευρωπαική συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.»
    Ἄ,μάλιστα…εὐτυχῶς που ὑπάρχουν και οἱ ὁραματιστές.(ἵνα πληρωθεί το ρηθέν παρά των προφητῶν της Νέας Τάξεως)
    Πριν 100 χρόνια,ἡ Θεσσαλονίκη κατελήφθη ἀπό δυνάμεις της Αντάντ που ἐκκένωναν την χερσόνησο της Καλλιπόλεως.
    Μπορεί τώρα να ἀκούγεται τραβηγμένο,ἀλλά ὅταν γίνει ρουτίνα ὁ συνωστισμός ξένων (ἕστω και τύποις «συμμαχικῶν») δυνάμεων,εἶναι ἐφιαλτικό το για πότε μπορεί να μας προκύψει κάτι παρόμοιο,με την σημερινή ἑθνικοπολιτική μας χαύνωση.
    Φυσικά,δέν θα το παρουσιάσουν ὡς αὐτό που πραγματικά θα εἶναι.
    Ἴσως και να το παρουσιάσουν ὡς εὐπρόσδεκτη ἑνίσχυση,ἀκόμα και ὡς θρίαμβο.

    Μου αρέσει!

  8. »Τελικα, εμεις σαν χωρα μπορουμε να διαφυλλαξουμε τα θαλασσια συνορα μας; Ναι ή οχι;»
    NAI MΠΟΡΟΥΜΕ.Εχουμε ενα απο τα ποιο ισχυρα ναυτικα στην δυση,3 ξενα πλοια δεν θα κανουν κατι παραπανω απλα θα ξεκουρασουν δικα μας μεσα {ειμαστε στο ΝΑΤΟ και δικαιουμαστε να κανουμε χρηση και μεσων αλλωνχωρων για μη καταπονηση δικων μας μεσων,οπως εκαναν οι αμερικανοι με τα awacs του ΝΑΤΟ σε αμερικανικο εδαφος μετα την 11 Σεπτε.} Οσο για τον thegnostos θα του πω οτι η Ελλας εχει την δυναμη να κανει πολλα, αλλα με την ελευση και της snmg θα καταρρευσει καθε βλακεια ευρωπαιων οτι δεν κανουμε οσα πρεπει, για τι και το γερμανικο και το καναδικο πλοιο δεν θα κανουν κατι παραπανω απο τα ελληνικα!
    ι θα κανουν θα τους βυθισουν? οχι….
    Τα χωρικα υδατα thegnostos τα επεκτεινεις εσυ οταν το θες, γκε γκε?

    Μου αρέσει!

  9. »Και πιο λιανα. Φιλαρακο αλλου οι εξυπναδες. Λαικισμος ειναι οταν η Ελλας δεν εχει κυριρχικα δικαιωματα στον ιδιο της τον χωρο επικρατειας; Αν υπηρξε ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΛΙΑ προ πολλου που εχει καθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κανει η ΕΛΛΑΣ τελειωνοντας ολες τις σαχλαμαρες που υφιστανται σημερον.»
    ΠΟΥ ειδες ρε φιλαρακι οτι δεν εχουμε δυναμη και οτι δεν εχουμε δικαιωματα?
    Φουλ λαικισμος ΞΑΝΑ!
    Και δυναμη εχεις και δικαιωματα στην επικρατεια σου αλλα ας ερθει και το νατο να δει τι τραβαμε που καθονται και μας κουνανε το δαχτυλο….
    Τοτε και η τουρκια αμα το παμε ετσι τα χανει ολα με την ελευση 4 πλοιων {το ενα ελληνικο και με την ελλαδα να συνεισφερει σταδιακα εως 20 πλοια!!!!!}

    Μου αρέσει!

  10. @ Αχερων
    Δεν εχουμε παρα να περιμενουμε ολιγον τι και θα δουμε εαν θα τα βιωσουν ολα οι Ελληνες ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    @ Kostas Kladianos & et al…

    Λοιπον βλεπω οτι απο νευρακια πολλα οταν λεγεται η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ’Στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα’ λεγανε(με) οι παλιοι…

    Λοιπον, αλλο η ικανοτητα, και αλλο η βουληση, και αλλο η πραξη. Σε ολα αυτα στο επικαιρο θεματακι η Ελλας αδυνατει, αλλα εχει ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ αυτα θα βοηθησουν παρα πολυ στο εγγυς μελλον.

    Ο τιτλος του αρθρου, υπενθυμιζω ειναι
    ‘ Απόφαση ΝΑΤΟ: Δύναμη 57 συμμαχικών πλοίων θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέμπτη, Φεβ. 11 2016 ’

    Αρα, οχι ενα, οχι δυο, οχι τρια πλοιαρακια, αλλα Δυναμις με 57(!!!) Συμμαχικων πλοιων. Εχει καλως.

    Τωρα, το τι σημαινει ’γκε γκε’ αυτες τις εκφρασεις τις χρησιμοπουν μωρα παιδακια..αρα αρκει αυτο…

    Για να μαθαινει ομως ο κοσμος, το ποσο ισχυ εχει η Ελλας, το οποιον γνωριζω πολυ καλα, καθως και το ποσο εχουν διαλυσει το κρατος οι εκαστοτε κυβερνωντες επισης το γνωριζω πολυ καλα…εφοσον και με στρατηγους συνομιλησα και με ατομα πολιτικης που ειναι μεσα σε ψηλες θεσεις στο κοινοβουλιο και σημερον ‘in the thick of it as they say’.

    Το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι φανταζεται ο μεσος Ελλην ανθρωπος, γεωπολιτικως, αλλα ομως και η Κυπρος ειναι ακομη κατω απο την Τουρκικη και Βρετανικη μποτα, οι ΕλληνοΚυπριοι ακομη να γυρισουν στα σπιτια τους παρ ολα τα οσα ’επεβαλε ’ στους Τουρκους βασει αποφασεων ο ΟΗΕ απο το 1974!!!, τους Σ300 αναγκαστηκαν να τους αποσυρουν αρων αρων στην Κρητη, η Βορειος Ηπειρος καταπατηθηκε απο τους Αλβανους μαζι με τις συνθηκες που ξεχαστηκαν, και το Μακεδονικο μια ανασα με τα Σκοπια να καθισουν στον σβερκο της Ελλαδος απο ενα κρατιδιο φτιαχτο απο τις ΗΠΑ, η Θρακη κινδυνευει, οσο για τους πλυθησμους των Ελληνων που εκδιωχτηκαν και απο Ιμβρο και Τενεδο και απο Κωνσταντιπουπολη τι να πω παραπανω, η πεμπτη φαλαγγα ειναι ηδη εκει, πυρομαχικα δεν υπηρχαν για τα Λεοπαρντ μεχρι προσφατως, αναγκαστηκε το Ναυτικο (και καλα εκανε) να αναλαβει αυτο προσωπως την εργασια στα υποβρυχια και στα υπολοιπα πλοια, κτλ τκλ ολα εγιναν επειδη η Ελλας ηταν και ειναι ’ισχυρη’ αποβλακωνοντας τον μεσο Ελληνα με Τουρκικα κτλ σηριαλ στην τηλεοραση κατα τα αλλα ολα πανε καλα…με την βιομηχανια της Ελλαδος να εχει συρικνωθει.. Μαλιστα…

    Τα δωδεκα μιλια δεν εγιναν επειδη δεν το ηθελαν και δεν θελουν οι μεγαλες δυναμεις τελος. Ειδαλως θα το ειχε κανει και ο γερος Παπανδρεου με το περιβοητο ’βυθισατε το ’Χορα’‘

    Ο πολεμος με την Τουρκια ομως θα γινει.

    Η Ελλας θα σωθει διοτι αυτο ειναι το θελημα του Θεου ενεκα Δικαιοσυνης…και οχι των πολιτικων που δηλωνουν ’’αθεοι’, ερχεται ομως μεγαλη πεινα με 3ΠΠ αλλα αυτη ειναι αλλη συζητηση, οχι φυσικα πως δεν υπαρχουν Ελληνες οι οποιοι ηδη πεινουν και η στατιστικη ηδη δειχνει ποσοι εχουν αυτοκτονησει..οτι ο Ελληνισμος ..συρικνωνεται..χωρις γεννησεις…επειδη η Ελλας ειναι ισχυρη και κοιταει τα παιδια της…. οι εκτρωσεις ομως καλα κρατανε…

    Η αποπειρα για την διαλυση του Ελληνικου κρατους αρχισε προ πολλου απλα συνεχιζεται βασει σχεδιου. Για οσους νεαρους η αφελεις δεν εγνωριζαν τα μαθανε και στα Ιμια οπου δωθηκε εντολη ’ να παρει την σημαια ο αερας’ …εαν θυμαμαι καλα ’καποιος’ ’που τρωει πολυ’ το ειπε αυτο, αλλα μηπως εφταιγε και ο ’συνωστισμος’ για το ελικοπτερο που επεσε εχασαν την ζωη τους Ελληνες και τοτε η τα ’πριτσινια’; Βεβαια αρκετα νεα παιδια νομιζουν οτι το ’Αιγαιον ανηκει στα ψαρια’. Αρα ουτε που τους νοιαζει τι εγινε στα Ιμια μονον οταν δεν θα εχουν το ψαρι στο τραπεζι το τε ισως θα καταλαβουν.

    Το ΝΑΤΟ δεν χρειαζεται στην προκειμενη περιπτωση για τους ’μεταναστες – προσφυγες’ Αλλα ειναι τα κινητρα..

    Τουναντιον εαν ειναι ετσι ας ανοιξουν την τσεπουλα τους οι ’Ευρωπαιοι’ που το ονομα ειναι απο την Αρχαια Ελλαδα και το χρησιμοποιουν, και το ΝΑΤΟ να δωσουν μερικα δισ ..$$$$$$ σε ΕΛΛηνες και οχι ’δανεικα’ η ΔΝΤ, ’Hard Cash is King and Let it Flow… ‘ να καμουν την δουλεια να τους μεταφερουν σε στρατοπεδα σε αλλα κρατη…αλλωστε υπαρχει ανεργεια στην Ελλαδα και οχι να επιβαρυνεται το GDP της Ελλαδος απο τα δανεικα του Ελληνος απο την μια τσεπη στην αλλη.

    Εφοσον λοιπον εχετε την ισχυ, οριστε καντε προσφορα δημιουργιας Ελληνικης ιδιωτικης εταιρειας με χρηματα του ΝΑΤΟ και EU με μερικες χιλαδες ΕΛληνες να δουλευουν να τους καλοοοοο δεχονται να τους φακελωνουν τους μαντραχαλους, και να τους περνανε ειτε σε αλλες Ευρωπαικες χωρες ειτε πισω στα ’αδελφια τους’ στην Τουρκια η την Σαυδικη Αραβια η την Λιβυη κοκ. Θα κανουν(ετε) και ’χρυσες δουλειες’ . Ουτε το πολεμικο ναυτικο να μην επιβαρυνθη ουτε Ελληνες φανταροι να καθαριζουν τις ακαθαρσιες των μαντραχαλων των δηθεν προσγυγων ουτε η τσεπουλα των Ελληνων να επιβαρυνθη. Πραγματι θα το χαιρομουν.

    Και εγω προσφυγας ημουν, γνωριζω πολυ καλα τι θα πει αποπειρες δολοφονιας, βιασμοι, και τι θα πει πεινα και χιονια και να βαζω εφημεριδες απο σκουπιδια σε τρυπια παπουτσια και μεσα σε ελαφρα ρουχα να προσπαθω να ζεσταθω λιγακι να κοιταω τον καστανα μεσα στο κρυο με λιγα κερματα στο χερι να αποφασισω να παρω το λεωφορειο η να φαω και να περπατησω παρα πολλα χιλιομετρα μεσα στο σκοτος. Αλλα το φως εν τη σκοτια φαινει, για τους νεους λοιπον θα ζησετε και θα μαθετε τι εστι ζωη στις δυσκολες ωρες που ερχονται. Λοιπον τελειωσα με αυτο το θεματακι, σας ευχομαι να μην περασετε τοσο δυσκολες ωρες.

    Μου αρέσει!

  11. @Theognostos
    Γράφεις ἑνδιαφέροντα πράγματα,ἄν μή τί ἄλλο ἐρεθίσματα για για ἐκτενή συζήτηση.
    Ἀλλά ἔχω μία κάποια ἕνσταση στο ὅτι «Η Ελλας θα σωθει διοτι αυτο ειναι το θελημα του Θεου ενεκα Δικαιοσυνης…».
    Πέρα ἀπό δογματικές προσεγγίσεις και θεολογικές φενάκες,αὐτός ὁ λαός Θεόγνωστε,εἶναι ἱκανός να χάσει ἀκόμα και με τον Θεό σύμμαχό.

    Μου αρέσει!

  12. @Αχερων
    Χαίρομαι που άνθρωποι σκέπτονται. Δεν ειναι επι του παρόντος να εξηγησω όσα γνωρίζω. Για όσους το δέχονται γνώση Ιστορικη εστω και Θεολογική είναι και ανάμνηση.

    Αναμφιβόλως οι Έλληνες εχουν ενα τεραστιο πρόβλημα εξ’ου και η έκφραση «βγαζουν τα μάτια μονοι τους» ενα εθνος που εχει παράγει απο τους μεγαλύτερους ήρωες μεχρι τους χειρότερους προδότες. Ούτως η αποστασία (αρα προδοσία) καλα κρατάει.

    Περαν τούτου ας αρκούν προς το παρον μερικές απλες περεταίρω σκεψεις. Πως θα ηταν η ιστορία του Ελληνισμού αλλα και ολης της Ανθρωπότητος στην γαια εαν δεν ειχαν διαμελησει οι «στρατηγοί» με τοση «στρατηγικη» οι «βασιλείς» οσα έκτισε με τοσο κοπο ο Μεγας Αλέξανδρος αμεσως μετα τον θανατον του. Πως θα ήταν ο Ελληνισμός σημερον χωρίς τις έριδες που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν τις ρίζες του Ελληνισμού από αρχαιωτατων χρόνων μεχρι το Βυζαντιο μεχρι σήμερον.

    Καθε φορά που τα σκέπτομαι χαμογελαω. Χαμογελαω οταν βλεπω συνθήματα όπως «σηκω γερο του Μορια…» Χαμογελω οταν ξαναδιαβαζω τα απομνημονευματα του Ιωαννη Μακρυγιάννη χωρίς τον οποιον ουτε Σύνταγμα δεν θα ειχε η Ελλάς εφοσον δεν το ηθελαν οι μεγαλες δυνάμεις και ο βασιλειας τοτε οχι πως δεν το εχουν αναθεωρήσει στα μετρα τους και το εχουν κανει ενα κουρελόχαρτο σημερα. Χαμογελαω οταν θυμαμαι την μητέρα μου μικρο κοριτσάκι ηρωίδα που αντιστάθηκε εφαγε ξύλο απο τους ναζι γερμανούς και «έλληνες» προδότες χαμογελαω οταν θυμάμαι πως σωθηκε απο βιασμό των Γερμανων τελευταια στιγμη απο μια πόρνη αχ Ελλάδα το μεγαλειο σου!! (ο Ιησούς Χριστός όμως και πορνη έσωσε) μόνον για να την στήσουν να την βιάσουν «ελληνες» παιδαρελια κομμουνιστές ενω παραδιπλα ειχαν δυο κουβάδες ματια και σφαζανε με κονσερβοκουτια!
    (Θα σε σφαξω ουρλιαξε η «κοντή» πρόσφατα στον άλλο που την χαστουκισε και θυμηθηκα πολλά παρα πολλά βλεποντας οταν ημουν φοιτητής άνθρωποι του Ελληνικού κοινοβουλιου «αδέλφια» να πλακώνονται στο ξύλο οχι οτι αυτο αναιρεί το πρωτο πράγμα που ειδα στην Ελλάδα οταν ξαναγύρισα ευτραφεις «αναδελφους» παπάδες (αρα οχι ιερείς) να πλακωνονται μπουνιδι μπροστα στα σκαλια της εκκλησιας). Σωθηκε για αλλη μια φορά η μητηρ οταν κατόρθωσε και πηρε το Λουγκερ απο τον ψευτομαγκα «κομμουνιστή» αρχηγό πριν την βιασει και το εσκασε.
    Όμως η μητερα οπως και η Ελλάς παρ’ολα οσα τράβηξε εφαγε πολυ ξύλο αλλα χαμογελούσε με ενα βλέμμα που δεν εχω ξαναδεί ποτέ σε αυτη την ζωή και ως πολύτεκνος μεγάλωσε και παιδια και εγγόνια (καλά, εξαπατηθεντα, αχαριστα, προδότες και ήρωες) και παρέμεινε υπερηφανη Ελληνις Ορθόδοξη και Σηκώθηκε. Σώθηκε με την βοηθεια του Θεού και την Σκεπη της Παναγίας δινοντας το παταδειγμα σε ολους οσους γνωριζουν την Αλήθεια οπως και θα γίνει με την Ελλάδα.

    Μου αρέσει!

  13. @Theognostos
    Την ἑμπειρία της μητέρας σου την θυμοῦμαι ἀπό το «εν κρυπτώ»,και την θυμοῦμαι ἐπειδή και ἡ μία ἀπό τις γιαγιάδες μου βίωσε κάτι παρόμοιο ἀλλα ἀπό την ἄλλη πλευρά του λόφου,στον αὐθεντικά ἑλληνικό ἑμφύλιο σπαραγμό.
    Θα συμφωνήσεις ἴσως,ὅτι λαός που δέν θάβει τον ἑμφύλιο,ἀλλά ἀφήνει την θάλασσα της Πατρίδος στα ψάρια της,τον οὐρανό της στους γλάρους,και το ἔδαφος της στον κάθε ἐπίβουλο,δέν ἔχει ἐλπίδες μακροχρόνια.
    Ἐκτός…ἐκτός ἄν βρεθεί στο δίλημμα ζωῆς ἤ θανάτου «θα ζήσουν αὐτοί (οἱ ἀλλόφυλοι και οἱ ἀνθέλληνες) ἤ ἐγώ»,και παρά πάσα προσδοκία ψηφίσει «ἐγώ».

    Μου αρέσει!

  14. Ειμαστε σιγουροι οτι στοχος της νατοϊκης αρμαδας ειναι τα μεταναστευτικα κυματα, ή μηπως η «εμποδιση» των ρωσικων πλοιων που κατεβαινουν απο Βοσπορο για ανατ. Μεσογειο και Συρια;

    Μου αρέσει!

  15. @Κωστας Παππας
    Σίγουροι δέν μποροῦμε να εἴμαστε ἑμείς οἱ ἔξωθι ἰστάμενοι,ἀλλά δέν βγάζει πολύ νόημα να μαζευτοῦν 57 σκάφη για να «ψαρώσουν» τους Ρώσσους (γιατί για ἕμπρακτη παρεμπόδιση χλωμό το βλέπω),την στιγμή που στην Συρία δείχνουν να ἀνέχονται την ρωσσική δράση,και μάλιστα χαριεντίζονται με τους Κούρδους,τους περισσότερο ἴσως ὡφελημένους ἀπό την δράση αὐτή.

    Μου αρέσει!

  16. @ ΑΧΕΡΩΝ
    Ναι σωστά…και εγω σε θυμήθηκα…ισως κάποτε γράψω ενα βιβλίο απο την αποψη των μανάδων..απο την αρχαιότητα μεχρι σήμερον.. .δύσκολα κάποιος μπορεί να προσθέσει κατι στον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος

    »
    146. Από στόμα οπού φθονάει,
    Παλληκάρια, ας μην ‘πωθή,
    Πως το χέρι σας κτυπάει
    Του αδελφού την κεφαλή.

    Μην ειπούν στο στοχασμό τους
    Τα ξένα έθνη αληθινά:
    Εάν μισούνται ανάμεσό τους
    Δεν τους πρέπει ελευθεριά.
    Τέτοια αφήστενε φροντίδα
    Όλο το αίμα οπού χυθή
    Για θρησκεία και για πατρίδα
    Όμοιαν έχει την τιμή.
    Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε
    Για πατρίδα, για θρησκειά,
    Σας ορκίζω, αγκαλιασθήτε
    Σαν αδέλφια γκαρδιακά..
    Πόσον λείπει, στοχασθήτε,
    Πόσο ακόμη να παρθή
    Πάντα η νίκη, αν ενωθήτε,
    Πάντα εσάς θ’ ακολουθή.»

    Ισχύς εν τη ενώσει…

    Μου αρέσει!

Πείτε μας την άποψή σας...