Γερμανία: Αγορά 115 τυφεκίων G29 ελεύθερου σκοπευτή για τις Ειδικές Δυνάμεις

1650399_-_main

Το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή κινητού ουραίου RS9 της C. G. Haenel με θαλάμη για φυσίγγιο 8.6×70 mm (.338 Lapua Magnum) αγοράστηκε για τον Γερμανικό Στρατό, το οποίο θα αναφέρεται ως G29. (Remigiusz Wilk/IHS Janes)

Από το φιλικό αμυντικό ιστότοπο Προέλαση

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέγραψαν σύμβαση με την εγχώρια βιομηχανία C.G. Haenel για την προμήθεια 115 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή κινητού ουραίου (bolt action) που έχουν θαλάμη για φυσίγγια των 8.6×70 mm (.338 Lapua Magnum).

Ενώ η ακριβής αξία της σύμβασης δεν αποκαλύφθηκε, το IHS Janes γνωρίζει ότι είναι περίπου 1,9 εκατομμυρίων ευρών (2,08 εκατ. δολάρια). Γνωστό ως το G29 στην Γερμανική υπηρεσία, το RS9 θα είναι το πρώτο όπλο φυσιγγίου .338 Lapua Magnum που εντάχθηκε σε υπηρεσία με τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το γερμανικής κατασκευής RS9 της C.G. Haenel επιλέχθηκε αντί του TPG-3A5 της Unique Alpine (που επίσης προσφέρθηκε στο διαγωνισμό τυφεκίου ακριβείας ελευθέρου σκοπευτή της USSOCOM με το όνομα Ballista FN Herstal). Τα τυφέκια θα εξοπλιστούν με την διόπτρα T5Xi 5-25×56-ZF της Steiner Military (τμήμα της Beretta Defense Technology).

Η C.G. Haenel είναι τμήμα του ομίλου Merkel που περιλαμβάνει την “Merkel Αθλητικά και Κυνηγετικά όπλα GmbH” – όλες βρίσκονται σε κτιριακή εγκατάσταση στην Ζούλ. Ο όμιλος Merkel ανήκει εξ ολοκλήρου στην Tawazun Holding από το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

“Πριν από δύο εβδομάδες υπογράψαμε σύμβαση με την Μπουντεσβερ για την παράδοση 115 τροποποιημένων τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή RS9 της C.G. Haenel για τις Γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις. Πέρυσι παραδώσαμε εννιά τυφέκια RS9 για δοκιμές. Κατασκευάζουμε τα τυφέκια σε εργοστάσιο στην Ζουλ,” εξήγησε στο IHS Janes ο διευθυντής πωλήσεων της “Merkel Αθλητικά και Κυνηγετικά όπλα,” Ολιβερ Σμιντερ.

Όλα τα τυφέκια αγοράστηκαν με πτυσσόμενο κοντάκιο και πρόκειται να παραδοθούν στους ελεύθερους σκοπευτές των μονάδων Kommando Spezialkräfte (KSK) και Kommando Spezialkräfte Marine (KSM) του ναυτικού. Το G29 τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή κινητού ουραίου έχει δραστικό βεληνεκές 1500 μέτρων και θα υποστηρίξει τα τυφέκια G22/G23 που τροφοδοτούνται με φυσίγγια 7.62×67 mm (.300 Winchester Magnum) τα οποία παρουσιάστηκαν το 1997.

 

Remigiusz Wilk

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση.”

Σχόλιο: Το κόστος των 2 εκ Ευρώ για 115 τυφέκια είναι απολύτως λογικό. Το κάθε τυφέκιο G-29 στα χέρια ενός έμπειρου σκοπευτή είναι πολλαπλασιαστής ισχύος. Αν ο ΕΣ είχε αναπτύξει κατάλληλο δόγμα τότε 2 Ελευθεροι Σκοπευτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στην διμοιρία υποστηρίξεως του κάθε λόχου. Με 3 λόχους κρούσης το κάθε τάγμα θα είχαμε 6 Ελευθερους Σκοπευτές ανά Τάγμα, ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκκαθάριση στόχων Υψηλής Αξίας. Έτσι 20 τάγματα περίπου θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με αυτήν τον πολλαπλασιαστή ισχύος. Με λίγα λόγια ο Έβρος μετατρέπεται σε ακόμη πιο φονικό μέρος κατά των Τουρκικών βλέψεων.

Σκέψεις, προτάσεις…

Πείτε μας την άποψή σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s