Η Ρωσία θα αποκαλύψει προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού

Ρωσικά Μαχητικά Su35

Ρωσικά Μαχητικά Su35(Πηγή: Sukhoi)

Κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού τον Ιούνιο, η Ρωσία προκειται να αποκαλύψει το προηγμένο μαχητικό Sukhoi Su-35 και το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52, δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN).

Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπο της «Ηνωμένης Αεροπορικής Εταιρείας» (UAC) Μπόρις Κρίλοφ θα παρουσιαστεί το μαχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 Mitten.

To πολλαπλού ρόλου μαχητικό Su-35, εξοπλισμένο με δύο κινητήρες 117S με σύστημα μεταβολής της διεύθυνσης της ώσης (TVC), συνδυάζει την μεγάλη ευελιξία με τη δυνατότητα εμπλοκής διάφορων ενάεριων στόχων ταυτόχρονως χρησιμοποιωντας κατευθυνόμενους πυραύλους και οπλικά συστήματα.

Το μαχητικό είναι χαρακτηρισμένο ως “μαχητικό 4++ γενιάς με πέμπτης γενιάς τεχνολογία”.

Σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία προκειται να παραλάβει έως το 2015 συνολικά 50 μαχητικά Su-35S.

Το Ka-52 είναι μια τροποποίηση του βασικού μοντέλου Ka-50 Hokum. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 30 χιλιοστών, καθοδηγούμενους με λέιζερ πυραύλους Vikhr και βόμβες. Το ελικόπτερο είναι, επίσης, εξοπλισμένο με δύο ραντάρ, ένα για εναέριους και ένα για επίγειους στόχους, καθώς και ένα θερμικό σύστημα σκόπευσης ημέρας-νύχτας Samshite.

Έχει μέγιστη ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανώτατο ύψος πτήσης 5500 μέτρων και επιχειρησιακή εμβέλεια μεγαλύτερη των 1000 χλμ.

Από τον εξαιρετικό Δούκα Γ. στο blog Προέλαση.

Με βάση το πρόγραμμα επανεξοπλισμού της Ρωσικής Δημοκρατίας αξίας 600δις $θα συντελεστεί μια κοσμογονία παράδοσεων από νέα οπλικά συστήματα τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερα στον τομέα της αεροναυπηγικής η ρωσική βιομηχανία βρίσκεται στην πρωτοπορία ξεπερνώντας αρκετούς δυτικούς ανταγωνιστές της. Η ολοένα συρρικνούμενοι Ευρωπαικοί στρατοί χάνουν σταδιακά την τεχνολογική υπεροχή που απολάμβαναν τις τελευταίες δεκαετίες. Η απόσυρση των ΗΠΑ από την Ευρώπη και η μετατόπιση του κέντρου βάρους τους στην Ασία θα αφήσει ένα σημαντικό κενό στην άμυνα της Ευρώπης. Οι πρόσφατες κατα λάθος παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Φινλανδίας από Ρωσικά Μαχητικά Su-27 και βομβαρδιστικά Tu-22 υπενθυμίζουν ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή διατηρούνται όταν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων.

Πείτε μας την άποψή σας...